Μια νύχτα στο μουσείο της Ακρόπολης

 

 IMG_0825.JPG

Μια μαγική νύχτα στο Μουσείο της Ακρόπολης με το μύθο James Kaliardos. 

 

IMG_4325_ok.jpg

Με τον James Kaliardos. 

 

 IMG_0829.JPG

 IMG_0826.JPG

Ο James Kaliardos είναι ένα ζωντανό κομμάτι της ποπ κουλτούρας των media και της fashion industry. Έχει αφήσει το στίγμα του στη φωτογραφία μόδας, με τις συνεργασίες του να περιλαμβάνουν την Annie Leibovitz, τον Steven Klein, τον Steven Meisel, τους Mert Alas and Marcus Piggott, τον Peter Lindbergh, τον Mario Testino, τον Paolo Roversi, ενώ εχει προλάβει να δουλέψει και δίπλα στους θρύλους Richard Avedon, Irving Penn and Helmut Newton!

Η δουλειά του έχει δημοσιευθεί στην αμερικανική, τη βρετανική και την ιταλική ''Vogue'', το ''Allure'' και το ''W''. Έχει δημιουργήσει τα looks για καμπάνιες και shows των Balenciaga, Chanel, Hermès, Fendi, Versace, Gaultier, Yves Saint Laurent, Dior, Lanvin, καθώς και τα μακιγιάζ για καμπάνιες της L'Oréal, της Revlon, της Shiseido, και της Victoria's Secret. Το 2003 έγινε σύμβουλος της L'Oréal Paris, ο πρώτος make up artist στην ιστορία που ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση στην εταιρεία. Ο James Kaliardos έχει δουλέψει με σταρ όπως οι Madonna, Julianne Moore, Beyonce, Nicole Kidman, Angelina Jolie, Cameron Diaz, Kate Winslet, Sarah Jessica Parker, Drew Barrymore, Björk και Chloë Sevigny.

Στην καριέρα του ξεχωρίζει το 1991 η δημιουργία του γουορχολικού δημινιαίου περιοδικού τέχνης και μόδας, ''Visionaire'', που φιλοξένησε εκατοντάδες νέους καλλιτέχνες στα 20 χρόνια λειτουργίας του. Η εκδοτική δραστηριότητα του Kaliardos συνεχίστηκε με τα επίσης πετυχημένα ''V Man and V Magazine'' και αργότερα με το διάσημο ''CR'' της Carine Roitfelt. Το 1996 ίδρυσε τη New York based Innocent Theatre Company. Παρότι πριν από δύο χρόνια οι δρόμοι του με τους συνοδοιπόρους του στο ''Visionaire'' χώρισαν, ο James Kaliardos παραμένει μια ανήσυχη μορφή του χώρου της ομορφιάς και της μόδας, που δε σταματά να διοχευτεύει το ταλέντo του σε νέα projects. Tα τεύχη του ''Visionaire'' -συλλεκτικά πλέον- πωλούνται σήμερα στο ίντερνετ για πολλές χιλιάδες δολάρια, όπως η ειδική έκδοση ''Gucci επί Tom Ford'' και η monogrammed Louis Vuitton του 1996.

 IMG_0830.JPG

IMG_0836.JPG

Η συλλεκτική συλλογή MAC x James Kaliardos θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 10 Μαρτίου και αξίζει όλες να την αποκτήσετε. 

 

 

 

 

Media