Καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τη σχέση σας και η ιστορία της οδοντόπαστας

Ψάχνετε συνεχώς τι δεν πάει καλά


Πόσο συχνά εστιάζετε στο τι δεν πάει καλά; Η επικριτική στάση είναι ο Νο 1 «δολοφόνος» των σχέσεων. Αν έχετε αποκτήσει τη συνήθεια να ψάχνετε τι δεν πηγαίνει καλά, μερικές πολύ καλές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι: «Τι πάει καλά στη σχέση, αλλά το παραβλέπω;», «Τι καλό έχει ο σύντροφός μου, αλλά δεν του δίνω σημασία;». Τέτοιου είδους ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε να ψάχνετε τι δεν πάει καλά και να αρχίσετε να αισθάνεστε ευγνωμοσύνη για τη σχέση σας. Και η ευγνωμοσύνη είναι το αντίδοτο για την επικριτική στάση.

 

Quarreling.jpg


Μιμείστε άλλες σχέσεις


Πολύ συχνά προσπαθούμε να μιμηθούμε τη σχέση άλλων ζευγαριών. Ίσως νομίζουμε ότι υπάρχει ένας σωστός κι ένας λάθος τρόπος να λειτουργεί κανείς μέσα σε μια σχέση, οπότε προσπαθούμε να βρούμε το σωστό τρόπο και να τον αντιγράψουμε. Αν σταματούσατε να κρίνετε τις σχέσεις με βάση το τι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι και σκεφτόσασταν «Ποια είναι η πιο ρεαλιστική λύση που μπορώ να βρω σε αυτή την περίπτωση;», μπορεί να βρίσκατε επιλογές και λύσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι τότε! Η σχέση σας δε μοιάζει με τη σχέση κανενός άλλου ζευγαριού. Γι' αυτό πρέπει να κάνετε ό,τι είναι αποτελεσματικό για εσάς.


Για παράδειγμα, ένα παντρεμένο ζευγάρι τσακωνόταν για πολλά χρόνια για το σωληνάριο της οδοντόπαστας. Ο σύζυγος πίεζε πάντα το σωληνάριο στο κάτω μέρος. Η σύζυγος όμως ήθελε να το πιέζει στο κέντρο. Μετά από χρόνια εκνευρισμού και καβγάδων, ο σύζυγος είχε μια πολύ απλή ιδέα: «Μα γιατί να μην έχουμε δύο ξεχωριστά σωληνάρια οδοντόπαστας;!».

 

Toothpaste.jpg

 

Εγκαταλείπετε τον εαυτό σας για χάρη της σχέσης


Πόσες φορές έχετε ξεκινήσει μια σχέση και έχετε διαπιστώσει ότι, μέσα σε λίγες εβδομάδες, το επίκεντρο της σχέσης είναι πάντα ο άλλος; Ότι έχετε σταματήσει να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν; Ότι έχετε σταματήσει να βρίσκεστε με τους ανθρώπους που αγαπάτε; Ότι όλη η ζωή σας έχει γίνει ο σύντροφός σας;

 

Quarreling4.jpg 

 Αυτό οδηγεί πάντα σε αδιέξοδο! Το πολυτιμότερο συστατικό της σχέσης σας είστε εσείς. Συνεχίστε να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν. Επιλέξτε να περνάτε χρόνο με τους ανθρώπους που εκτιμάτε και σας εκτιμούν. Έτσι βοηθάτε τη σχέση σας, δεν την υπονομεύετε!

 

Πέφτετε στο τέλμα της ρουτίνας


Έχετε χάσει τη χαρά και τον ενθουσιασμό που αισθανόσασταν στις αρχές της σχέσης σας; Βαριέστε συχνά; Αναρωτιέστε τι σας περιμένει στο μέλλον; Θα θέλατε να ανάψετε ξανά τη «σπίθα» της σχέσης;

 

Quarreling2.jpg

 

Αν όλα αυτά σας ακούγονται γνώριμα, μπορείτε να τα αλλάξετε! Είτε η σχέση σας είναι καινούργια, είτε την έχετε εδώ και πολλά χρόνια, εξακολουθεί να μπορεί να είναι διασκεδαστική και απολαυστική.

 

Quarreling5.jpg

 

 Ποτέ δεν είναι αργά για να απαλλαγείτε από τις επιβλαβείς συνήθειες που την καταστρέφουν και να αρχίσετε να δημιουργείτε ένα κλίμα που να τη βοηθά να εξελίσσεται και να βελτιώνεται.

 

Quarreling7.jpg 

 


Πηγή: www.mindbodygreen.com

 

Στέλλα Χαμακιώτη