Η μεγάλη συνεργασία της L'objet με τη σχεδιάστρια Λητώ Καρακωστάνογλου

 

Lito 250 preview

 

Το σημα κατατεθέν μοτίβο της σχεδιάστριας κοσμεί διακοσμητικά αντικείμενα μέσω μιας νέας συνεργασίας με την αμερικανική  L’Objet.

Είναι το «μάτι» που «βλέπει» τα πάντα και από παντού. Αναρίθμητα τα «μάτια» που βρίσκει κανείς στο χώρο της ελληνικής κοσμηματοποιίας, όμως το «μάτι» της LITO παραμένει ξεχωριστό, με την απόλυτα δική του δημιουργική ταυτότητα. Είναι το «μάτι» που κοσμεί το λαιμό και το χέρι, αλλά και μια καινούργια συλλογή διακοσμητικών αντικειμένων.  

 

 

Lito 019 preview

 

Lito 315 preview

 

 

LXL20c preview

 

 

LXL59a preview

 

 

 

Σχεδιάστρια κοσμημάτων, τα τελευταία 20 χρόνια, η Λητώ Καρακωστάνογλου αρχικά είχε αρκετούς ενδοιασμούς ως προς τη δημιουργία ενός «ματιού», ένα μοτίβο που βρίσκει κανείς παντού. Όμως όταν γνώρισε έναν Ρώσο αγιογράφο ο οποίος δουλεύει πάνω σε «μάτια αγίων» από σμάλτο για έργα που κοσμούν Ορθόδοξες εκκλησίες, μαγεύτηκε από την απόδοση του ματιού και αποφάσισε να δώσει τη δική της ερμηνεία σ' αυτό το φυλαχτό! Σήμερα, το ξεχωριστό «μάτι» της Lito υπάρχει σε κολιέ, βραχιόλια και δαχτυλίδια, έχοντας αναπτύξει το δικό του δημιουργικό στίγμα.

Το ελληνικό brand που αναπτύσσεται στην παγκόσμια σκηνή του Fine Jewelry συνεργάζεται με τη L’Objet, τον αγαπημένο οίκο για είδη πορσελάνης και διακοσμητικών αντικειμένων για το σπίτι, με «φυσική» παρουσία στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, μεταξύ άλλων.    

 

 

Lito 212 preview

 

 

Η συνεργασία αναπτύχθηκε με τρόπο οργανικό. Ο ιδρυτής της L’Objet, ο αμερικανός διακοσμητής Elad Yifrach, βρισκόταν στη Μύκονο, όταν σταμάτησε τη Λητώ Καρακωστάνογλου σε μια παραλία για να τη ρωτήσει ποιος είχε σχεδιάσει τα κοσμήματα με το «μάτι» που φορούσε. Με έκπληξη ανακάλυψε ότι της μιλούσε.  

 

 

LXL54a preview

LXL21c preview

 

 

Lito 264 preview

 

  Πιστή στο μοναδικό αυτό «μάτι», η συνέργεια L’ObjetXLITO προσαρμόζεται σε πορσελάνινα πιάτα, βιβλιοστάτες, αρωματικά κεριά, χαρτοκόπτες, κάρτες αλληλογραφίας, μεγεθυντικούς φακούς, κοσμηματοθήκες και πρες παπιέ.      

Την ξεχωριστή συλλογή θα τη βρείτε στο Lito Cabinet des Curiosités, Ηροδότου 25, Κολωνάκι, τηλ.: 210-7295177

info:  www.LitoFineJewelry.com @LitoFineJewelry

Το νέο βιβλίο του οίκου Loewe